EN MK
На 27 декември (петок) во 20:00 часот во клубот ГЕМ, во рамки на малиот саем на книги, ќе се одржи промоција на четири наслови објавени во едицијата Квир сквер на Темплум.
Делегацијата на Европската Унија во Македонија и Хелсиншкиот Комитет за човекови права одржаа настан по повод одбележувањето на Денот на човековите права, 10ти декември, во ЕУ Инфо Центарот во Скопје.
Го одбележуваме Денот на човековите права, 10 декември (вторник), со серија настани во ЕУ инфо центарот.
Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република Македонија и ЛГБТИ центарот за поддршка го организираат петтиот по ред Марш на толеранцијата кој ќе се одржи на 16 ноември, со почеток во пет до дванаесет, пред Влада...
Конференцијата по повод кампањата „Македонија има љубов за сите“ се одржа на 7ми ноември 2013 во ЕУ Инфо Центарот во Скопје.

Од Комшилукот: Албанските ЛГБТИ актив...

чет

02.02.17

„Мораме да продолжиме со јакнење на младите активисти и да ги натераме да сфатат дека борбата не е завршена, таа штотоку почнува!“

ПОВЕЌЕ

Од Комшилукот: Првата транс воена ветеранка во ...

чет

02.02.17
naslov

Повеќе од една година откако беше исфрлена од српската армија за јавно декларирање како трансродово лице, Хелена Вуковиќ конечно доби пасош, возачка дозвола, здравстена книшка и лична карта, документи кои го потврдуваат нејзиниот идентитет како жена.

ПОВЕЌЕ

Пријатели

Скејтбординг легендата Брајан Андерсон открива ...

пет

30.09.16
naslov

Андерсон вели дека сега октива за својата сексуалност затоа што се надева дека ќе ја пренесе пораката до ЛГБТ младината дека не мораат да се кријат и да чувствуваат срам како што чувствувал и тој самиот.

ПОВЕЌЕ

Двомесечен извештај за состојбите со човековите права на ...

втр

15.12.15
naslov

ПОВЕЌЕ

НМХТ со Соопштение и повик за политичко обединување и сол...

чет

12.03.15
naslov

Последниве неколку месеци, целата јавност во Македонија имаше прилика да се запознае со вистинскиот начин на владеење на авторитарниот и тоталитарен ум на ВМРО-вската власт.

ПОВЕЌЕ