EN MK
На 27 декември (петок) во 20:00 часот во клубот ГЕМ, во рамки на малиот саем на книги, ќе се одржи промоција на четири наслови објавени во едицијата Квир сквер на Темплум.
Делегацијата на Европската Унија во Македонија и Хелсиншкиот Комитет за човекови права одржаа настан по повод одбележувањето на Денот на човековите права, 10ти декември, во ЕУ Инфо Центарот во Скопје.
Го одбележуваме Денот на човековите права, 10 декември (вторник), со серија настани во ЕУ инфо центарот.
Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република Македонија и ЛГБТИ центарот за поддршка го организираат петтиот по ред Марш на толеранцијата кој ќе се одржи на 16 ноември, со почеток во пет до дванаесет, пред Влада...
Конференцијата по повод кампањата „Македонија има љубов за сите“ се одржа на 7ми ноември 2013 во ЕУ Инфо Центарот во Скопје.

Лезбејска пролет во Белград

срд

22.04.15

Овој настан имаше за цел да да создае простор за меѓисебно јакнење, размена на знаењата и искуствата во врска со лезбејските идентитети, политички акции и лезбејската култура. Организацијата на нас...

ПОВЕЌЕ

Ново видео на ЛезФем

втр

01.07.14
naslov

Дневникот на ЛезФем, базиран на вистински приказни кои им се случуваат на реални луѓе

ПОВЕЌЕ

Пријатели

Како ме лечеа од хомосексуалност

втр

21.01.14
naslov

Ана помина повеќе од пет години во Психијатриската установа Лопача, во која на шеснаесет годишна возраст ја сместија родителите за да ја “излечат” од хомосексуалност.

ПОВЕЌЕ

Ќе се венчаме на пролет, а на забавата ќе пее Северина

срд

04.12.13
naslov

Загребчанките Марта Шушак, студентка на Филозофскиот факултет, и Мима Симич, филолог, не се обесхрабрени: во врска се последните две и пол години и сметаат дека се семејство.

ПОВЕЌЕ

Исповед на Марија Шерифовиќ: Прекрасно е чувството да се ...

чет

28.11.13
naslov

Во филмот „Исповед“ кој премиерно беше прикажан во преполниот центар Сава, Марија Шерифовиќ откри шокантни факти од своето минато, помеѓу другото и дека чувството да се биде со девојка е прекрасно

ПОВЕЌЕ