EN MK
На 27 декември (петок) во 20:00 часот во клубот ГЕМ, во рамки на малиот саем на книги, ќе се одржи промоција на четири наслови објавени во едицијата Квир сквер на Темплум.
Делегацијата на Европската Унија во Македонија и Хелсиншкиот Комитет за човекови права одржаа настан по повод одбележувањето на Денот на човековите права, 10ти декември, во ЕУ Инфо Центарот во Скопје.
Го одбележуваме Денот на човековите права, 10 декември (вторник), со серија настани во ЕУ инфо центарот.
Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република Македонија и ЛГБТИ центарот за поддршка го организираат петтиот по ред Марш на толеранцијата кој ќе се одржи на 16 ноември, со почеток во пет до дванаесет, пред Влада...
Конференцијата по повод кампањата „Македонија има љубов за сите“ се одржа на 7ми ноември 2013 во ЕУ Инфо Центарот во Скопје.

Годишен извештај на ЛГБТИ Центарот за поддршка ...

втр

15.03.16
naslov

Во Годишниот извештај за состојбите со човековите права на припадниците на ЛГБТИ заедницата во Република Македонија, се опфатени областите на лобирање и застапување, работењето на институциите, работата на медиумите од аспект на обработка ЛГБТИ теми, активностите на групите за поддршка, како и сл...

ПОВЕЌЕ

Анализа на проблемите и пот...

пет

19.02.16
naslov

Во областа на социјалната заштита, правните услуги и полициксото постапување

ПОВЕЌЕ

Годишен извештај на ЛГБТИ Ц...

нед

15.03.15
naslov

Во Годишниот извештај (2014) за состојбите со човековите права на припадниците на ЛГБТИ заедницата во Република Македонија, е опфатена правната рам...

ПОВЕЌЕ

Годишен извештај за човековите права во Републи...

срд

28.05.14
naslov

• Судство • Законодавство • Полициско постапување • Затворени установи • Дискриминација • Кривични дела сторени од омраза • Економски и социјални права • Граѓански и политички права и слободи • ЛГБТИ Заедница

ПОВЕЌЕ